Superfräsch, sund och lättlagad drömmåltid

Allmänt, Mat/Recept / #mat #middag #familjen #recept #inspiration #tacos #fisktacos #fishtaco #middagstips #lättlagat #fräscht #middagsbjudning / Permalink / 0

Sugen på något lyxigt och lättlagat till lill-lördagen, helgen eller för att imponera på svärmor? Misströsta inte för här är receptet som både är en fröjd för ögat och gommen! 


Fish-taco! 


(null)



I tacoälskande landet är konceptet sedan länge väl beprövat men att stryka köttfärsen eller qournfärsen är inte lika självklart. Men våga byt ut mot fisk och få en lyxig, vacker middag med härligt frasig textur 🌮 Spana in hur gott det ser ut nedan, slänger även givetvis in mitt favvorecept!


Väl smakat! 

/Martin 


(null)

4 PORTIONER
  •  400 g fryst torskfilé, tinad
  •  0.5 tsk salt
  •  2 dl panko ströbröd
  •  1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  •  1 tsk flingsalt
  •  1 dl vetemjöl
  •  ägg
  •  neutral olja, till stekning
MANGOSALSA:
  •  225 g fryst mango, tärnad, tinad
  •  0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  •  lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  •  0.5 kruka mynta
  •  1 msk flytande honung
  •  0.5 tsk salt
  •  0,5st hckad chili
TILL SERVERING:
  •  30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  •  1 msk balsamvinäger
  •  små tortillabröd (för en lyxigare och fräschare känsla)
  •  Limeklyftor att pressa över
  •  En frisk yoghurtsås, aioli eller picklad gurka/rödlök 

GÖR SÅHÄR                                                                  
  • Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med ev. kryddor och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper. (Går lika bra att fritera själv i en kastrull)


    Grovhacka ingredienserna till mangosalsan och röd ihop. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål, mangosalsan och toppa med lime och lite sås! 


    (null)




Till top