URSNYGGT - VECKANS TOPP 5 SNYGGASTE KLOCKOR HITTAR DU HÄR

Allmänt, Månadens Klockor, Månadens Måsten, Trend-kollen / "fashion", cafe, camelcoat, dressklocka, herrmode, klocka, klockor, mensfashion, metromode, mode, model, nyblogg, springfashion, stil, stilfullt, tips, trender, trending, ursnyggt, vårmode / Permalink / 0
Få saker blev så bortglömda när smartphone-trenden tog över som klockorna. Kanske inte för klockfantasterna men för oss andra vanliga så sjönk nog intresset utan att vi egentligen tänkte på det. Vem behövde en klocka nu när allt man behövde fanns i mobilen, Iipaden eller på sitt aktivitetsarmband? Men den senaste tiden har vi alltjämt börjat finna oss till rätta och anpassat oss till smart-trenden. Absolut att en ny Iphone fortfarande skapar hysteri men vi är inte lika imponerade längre och tagna av varje nyhet. Vi har börjat vänja oss vid att smart-trenden finns bland oss och intresset för riktigt hantverk har börjat komma tillbaka. I takt med att trenden med accessoarer hos män har växt explosionsartat har även intresset för klockor kommit tillbaka och få män känner nog sig riktigt bekväma utan en klockas trygga & svala yta mot sin handled.
Vi kommer se och följa många klockor här i min blogg, dyra, komplexa, dressade, enkla, sportiga och smarta.
Idag tänkte jag hur som helst lista 5 snygga dressade klockor som alla har råd med!
  1.  Första klockan kommer ifrån Grand Frank som är ett svenskt märke med sitt säte i Stockholm. Även om märket bara funnits sedan 2014 har det växt med otrolig fart. Tack vare sina stilrena designer med ett exklusivt intryck har de på bara 2 år skaffat sig imponerande 300K följare på instagram.
Klockan på bilden ligger på 1500KR och du hittar den på www.grandfrank.com
2. Vivez et Profitez – Experience and joy. Den franska texten finns skriven på varje klocka och är något av ett budord hos det Svenska klockmärket Nick Cabana. Att kunna uppleva och älska något samtidigt som du gör ett avtryck med ditt stilfulla armbandsur. Klockan - Nilaya Suit har en klassisk modell och med sin svarta urtavla och boet i borstat roséguld så är den en fröj för ögat. Räcker inte detta för att övertyga dig kommer Nilaya Suit levereras i en minimalistisk vintunna, inspirerad av Nick Cabanas vingård i södra Frankrike. Klockan hittar du på deras egen hemsida för bara 1495KR.
3. Corniche och återigen ett svenskt märke. Corniche Watches grundades i Stockholm av tre killar som hade inspirerats av Franska Rivieran på en semester. Varje klocka ska vara producerad i en begränsad upplaga och priset på cirka 2500kr känns därför väldigt lättillgängligt då begränsade upplagor annars gärna sticker iväg i högre prisklasser. Dock att ha i åtanke är att citizen quartz urverk duger fint för mig. Men är du en som lever för mekanik och speciella skinnsorter bör du nog kolla på annat men det är en snygg klocka, med bra kvalitet och till ett rimligt pris.
4. Näst sista klockan på vår lista är en klassisk Orient Star Retrograde. Orient grundades 1950 och har tillverkat klockor i över 60 år. Varumärket och dess fabriker är lokaliserat i Japan och har länge varit en av pionjärerna inom mekaniska och automatiska klockor. Orient tillverkar sina egna urverk vilket är ganska ovanligt inom klockindustrin. Orient står för kvalité, tillförlitlighet och enormt värde för pengarna. Internationellt har Orient hyllats av både klockexperter och på många klockforum. Klockan har tre olika subdials som visar batterireserv, datum och dag. Urverket är av otroligt hög kvalitet, strycktåligt och med bra tidshållning. Du beställer enkelt hem den från bland annat uret.se, klockmaster eller går till närmaste urmakare. Pris strax under 5000KR.
5. Sist men inte minns vill jag inte tipsa om direkt en klocka utan snarare att kolla in Kaplans auktioner på www.kaplans.se. Där kan du hitta helt unika kvalitetsklockor till riktiga budgetpriser. Inte helt ovanligt med klockor från IWC för under 3000KR. 
 
 
 
Till top