SÅ LYCKAS DU PÅ JOBBET! STILSÄKRA KLÄDTIPS SOM FÅR DIG ATT KLÄTTRA!

Allmänt, Trend-kollen / "fashion", cafe, camelcoat, dressklocka, herrmode, kamelfärgad, klocka, klockor, kostymer, mensfashion, metromode, mode, model, nyblogg, springfashion, stil, stilfullt, tips, trender, trending, ursnyggt, vårmode / Permalink / 1
Fick för några dagar sedan en kommentar som löd följande, obs. nerkortad version*
"Jag önskar ett inlägg om vad man kan ha på sig när man jobbar på kontor. Vill se professionell ut men samtidigt lite modemedveten och inte se ut som alla andra kontorsnissar."
Ja så hur gör man för att sticka ut på jobbet? En svår fråga  Först av allt är det faktiskt viktigare att sticka ut med sin klädstil på jobbet viktigare än du tror och att genom att klä sig snyggare än sina kollegor så ökar chansen till att klättra inom företaget avsevärt. Enligt Jacob Östberg, som forskar om klädernas symboliska betydelse vid Stockholms universitet, finns två sätt att gå till väga. Det ena är den konventionella metoden – att klä sig lite bättre än sina kolleger, mer likt cheferna. Det markerar att du aspirerar på en högre plats i hierarkin. Eller så kan du välja att göra tvärtom och strunta i klädkoderna.
– Det visar att du står över normen eftersom du är så duktig på det du gör. Din status vilar på något annat, säger Jacob Östberg.
Hoppas inlägget kommer till hjälp även om alla har olika smak och både de officiella och inofficiella klädkoderna på kontoren kan variera väldigt mycket.
Så vad ska man då ha på sig? Enligt mig finns det 4st nyckelplagg. Kostymen, Skinnjackan, Koftan och Rocken (Layering). + en snygg väska.
 
1. Kostymen - Investera i en eller två lite finare kostymer, gärna en marinblå & en grå då svarta kostymer främst bör användas vid begravningar eller formella tillställningar. Välj bland märken från tex. Tiger, Filippa K, Oscar Jacobson eller J. Lindeberg och var noga med passformen, den ska inte vara för stor. Redan här kommer du separera dig från en del av mängden, många bär kostymer från Dressmann, H&M och Riley. Inget fel med det men du kommer glänsa i din kostym bredvid dem. 
Matcha med en vit eller ljus skjorta under och gärna en smal slips. Men var inte heller rädd utan våga klä ner kostymen och byt ut skjortan mot en urringad t-shirt eller en svart (vit) polotröja.
2. Skinnjackan. Våga gå mot normerna, bara för du jobbar på kontor måste du inte ha kostym eller kavaj. En skinnjackan som sitter bra kan vara precis lika snyggt och ge en uppfattning om bra självförtroende och samtidigt en mer avslappnad uppfattning. Kombinera med ett par stilrena svarta eller mörkblåa jeans och bruna eller svarta skor. Var inte rädd för att bära upp accessoarer till som klocka och armband. 
3. Koftan - Passa på nu när det är kallt, skippa kostymen och de obekväma plaggen för en dag. En tunn skjorta och sen en stickad tröja med en snygg och stilig kofta över gör både vintern varmare, bekvämare och bryter mönstret.
4. Införskaffa dig en snygg rock om du inte har en! Rocken är perfekt till både en mer avslappnad stil eller en mer uppklädd. Skala ner till en mer avslappnad look med endast en stickad tröja under, en snygg halsduk och skinnhandskar. Alternativt jobba med layering (lager på lager med matchande tyg eller textiler )och ta på dig din nya snygg marinblåa eller gråa kostym under och kom in till kontoret så stilig att både kollegorna och chefen kommer tappa hakan.
5. Väskan - Låt ryggsäcken från stadium stanna hemma och ta med den till utflykter m.m istället. En snygg väska kan lyfta hela outfitten precis lika mycket som fel väska kan sänka alla de stiltipsen jag gett ovan. Här har ni några exempel på vad som funkar bättre :)
 
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/14684357/?claim=b32m9nstkcp">Följ min blogg med Bloglovin</a>
#1 - - Anonym:

Tack för inlägget! Många bra tips /den som önska

Till top